Ο Γιώργος Μιχόπουλος γεννήθηκε στην Αμαλιάδα.

1942: Ξεκινά σπουδές φωτογραφίας και ζωγραφικής με δασκάλους τους Σωτήρη Παναγιωτίδη (ζωγράφος - φωτογράφος), Βάλια Σεμερτζίδη (ζωγράφος), Σπύρο Μελετζή (φωτογράφος).

1948: Δημιουργεί το πρώτο φωτογραφικό του κατάστημα στον Πύργο Ηλείας.

1950: Στρατεύεται και τίθεται επικεφαλής του φωτοτεχνικού τμήματος της μονάδας του.

1952: Δημιουργεί στο κέντρο της Αθήνας εργαστήριο φωτογραφικών εργασιών που απευθύνεται μόνο σε καλλιτέχνες επαγγελματίες φωτογράφους.

1970 - 1972: Παίρνει μέρος σε διεθνής διαγωνισμούς στην Γιουγκοσλαβία, Ταϊβάν, Βέλγιο, Αργεντινή, Πολωνία, Δανία, Γαλλία και βραβεύεται με διάφορες διακρίσεις.

1971: Δημιουργεί φωτογραφικό στούντιο στην οδό Σκουφά στο Κολωνάκι και έρχεται σε επαφή με το κοινό σταματώντας τις εργασίες προς τους φωτογράφους της Αθήνας και επαρχίας.

1972: Παίρνει μέρος στο Φεστιβάλ Avignon (Γαλλία). Στα πλαίσια του φεστιβάλ οργανώνεται έκθεση φωτογραφίας προς τιμή των 150 χρόνων από εφεύρεσης της φωτογραφικής τέχνης. Επιλέγετε και συμμετέχει στο Grand Prix και η δουλειά του εκτίθεται στο Μουσείο Calvet της Avignon μέχρι και σήμερα.

1976: Του απονέμονται το χρυσό μετάλλιο της ΕΦΕ καθώς και άλλες διακρίσεις στην κατηγορία του πορτραίτου.

1977: Καλείται να μετάσχει ως μέλος κριτικής επιτροπής με πρόεδρο τον Διευθυντή της Εθνικής Πινακοθήκης κ. Δημήτρη Παπαστάμου στον πανελλήνιο διαγωνισμό που διοργανώνει η ΕΦΕ στα πλαίσια των εκδηλώσεων των 25 χρόνων από ιδρύσεως της.

1978 - 1981: Πολλές φωτογραφίες του δημοσιεύονται στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο. Επίσης πολλές κοσμούν το εξώφυλλο του περιοδικού "Φωτογράφος", που αποτελεί όργανο του συλλόγου καλλιτεχνών φωτογράφων Αθηνών.
Το ίδιο διάστημα εκλέγεται πρόεδρος του Συλλόγου καλλιτεχνών φωτογράφων του κέντρου της Αθήνας.

1984: Ανακηρύσσεται σε μέλος του National Geographic Society.

1985: Καλείται να μετάσχει στην κριτική επιτροπή του διαγωνισμού που διοργανώνουν οι καλλιτέχνες φωτογράφοι του Πειραιά υπό την αιγίδα του ομώνυμου Δήμου.

1985: Προτείνεται από το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης και μετέχει με δύο έργα του στο βιβλίο που εκδίδεται υπό την αιγίδα του ιδίου μουσείου και στο οποίο παρουσιάζεται η δουλεία των 100 καλύτερων παγκοσμίως φωτογράφων όλων των εποχών .

1985: Του γίνεται πρόταση από τον Διευθυντή του διεθνούς κέντρου Φωτογραφίας Νέας Υόρκης κ. Κορνήλιο Κάπα να διδάξει την νέα τεχνική του σε πανεπιστημιακές σχολές των ΗΠΑ.

1986 - Σήμερα: Ερευνά (αυτοχρηματοδοτούμενος) και ανακαλύπτει την εφαρμογή της θεωρίας της "πρισματικής ανάλυσης του φωτός" τόσο στην μη όσο και στην κινούμενη εικόνα (Βίντεο και Κινηματογράφος) μετά από προτροπή του σκηνοθέτη Θ. Αγγελόπουλου και του κ. Μ. Ζαχαρία.
Μια θεωρία με ρίζες στα μέσα του 16ου αιώνα και για την οποία δεν γίνεται λόγος τα τελευταία 450 χρόνια.
Σήμερα το όνειρο 35 χρόνων είναι πια πραγματικότητα.Διεύθυνση αλληλογραφίας: Λ. Δημοκαρτίας 285, 18863 Πέραμα, Αθήνα
Fax : +30(210) 4413869
e-mail contact : info@gmichopoulos.gr | Copyright © George Michopoulos