Με τεχνικούς όρους κάποιος θα μπορούσε να πει ότι ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΣ κατάφερε να πραγματοποιήσει την πρισματική ανάλυση του φωτός.

Τεχνική που αποτελεί βασική επιτυχία των Ιμπρεσιονιστών Ζωγράφων και η οποία ήταν η αφορμή να χαρακτηριστεί από τον Διευθυντή της Ελληνικής Εθνικής Πινακοθήκης, Δημήτρη Παπαστάμο, ως «ο πρώτος Ιμπρεσιονιστής φωτογράφος» .

Αυτό το κατάφερε χρησιμοποιώντας το πιο δυνατό εργαλείο του φωτογράφου: "ΤΟ ΦΩΣ".

Μιλώντας μεταφορικά κάποιος θα μπορούσε να πει ότι χρησιμοποίησε τις τεχνικές του ικανότητες σε συνδυασμό με την δίψα του για συγκίνηση ως μέσο να ανοίξει τα "ορθογώνια παράθυρα" στην αναίσθητη ομίχλη - η οποία δημιουργήθηκε με τεχνοκρατικές αξίες- και κρύβει μέσα της μία ονειρεμένη φύση. Τα "ορθογώνια παράθυρα" είναι οι φωτογραφίες του και μέσω αυτών μία άναρχη φύση μας φωνάζει για την υπευθυνότητα μας, στην ύπαρξη της ομίχλης. Η μοναδικότητα του φωτός και της φύσης, μας υπόσχεται την μοναδικότητα αυτών που κάποιος θα δει μέσω των "παραθύρων" όταν τα ανοίξει οπουδήποτε στον κόσμο.

Με άλλα λόγια κατάφερε να καταγράψει, σε ένα κομμάτι χαρτί, μνήμες του προσώπου και της ψυχής της φύσης, δια μέσω του εσωτερικού συναισθηματικού του κόσμου , σαν αυτό να ήταν ένα φίλτρο τοποθετημένο μπροστά στο φωτογραφικό φακό του.Διεύθυνση αλληλογραφίας: Λ. Δημοκαρτίας 285, 18863 Πέραμα, Αθήνα
Fax : +30(210) 4413869
e-mail contact : info@gmichopoulos.gr | Copyright © George Michopoulos